Hoi!

Dit is een site over lettertjes in de breedste zin des woordes. Er gebeurt hier van alles; vooral dat WebbieM zich uitleeft op de moderne techniek. Je kunt het zo gek niet verzinnen of hij verzint er een database voor. Dan is er nog WebbieC, de literatrice op deze site. Omdat ze binnenkort gaat afstuderen hebben we de zin die hier eerst stond even verwijderd. En niet te vergeten WebbieR die WebbieM nog kent van een eerder internetproject dat zo maar even Tros-On-Line haalde. Dat was een behoorlijk gedenkwaardige uitzending, overigens. WebbieR is leraar Nederlands, terwijl WebbieM eerder zijn brood verdiende als beroepsduiker en redacteur. Hij doet nu 'iets met internet' maar we mogen niet weten wat.

Er zit nog wel het e.e.a. aan te komen op Lettertjes.net. Een frisse lay-out, bijvoorbeeld (?). Uw webmeisters zijn voorts bezig met een literaire quiz nieuwe stijl (wat is in een naam) en beschikken al over de "BoekeTbase"; een ruilbeurs voor de vrouw die alles wil, maar er daarna zonder veel problemen ook weer vanaf. De "BoekeNbase" is bedoeld om het betere en slechtere tweedehands of antiquarische boek kwijt te raken dan wel te vinden. Voorts kun je onder de kop "Recensies" je eigen mening ventileren over een boek dat je gelezen hebt. Als je toevallig een boekrecensie gelezen hebt waar je het vol-le-dig of juist ab-so-luut-niet mee eens bent, dan is er de mogelijkheid om een recensent te recenseren onder "Zeik af". "Citaten" wijst zich van eigens wel. Voorts is "Ettertjes" onze mailinglijst; een leuterforum voor en over en met het geschreven woord. Je kunt er via e-mail van gedachten wisselen over de wonderlijke wereld die literatuur heet.
Zolang het maar niet over Harry Mulisch gaat.
Verder zijn er "links" die er nu eenmaal bij moeten omdat anders niemand een link naar ons plaatst. Zo ver is het al gekomen met deze wereld. We hebben ons er makkelijk van afgemaakt.
Wie verder nog wat wil weten, stuurt het best een mailtje naar webmeisters@lettertjes.net.

Het domein lettertjes.net, de serverruimte en de technische foefjes worden geheel belangenloos ter beschikking gesteld door Co&Co Solutions: voor al uw kantoorautomatisering en (inter-)netwerken en wat er verder nog bij een PC komt kijken. (Inclusief die PC zelf).


De Boekenbase

De Boekenbase is een goedbedoelde database voor het doorgelezen boek. Wie een tweedehands boek zoekt of overheeft kan dat verkopen, weggeven of ruilen via deze handige databaseapplicatie die de Webbies van lettertjes.net in de avonduren in elkaar hebben gesleuteld. Waarom? Om te kijken of het kan en omdat we te goed zijn voor deze wereld.


Boeken zoeken

Kan. Geef een achternaam op van een auteur en je weet wat er van die auteur/auteuse wordt gezocht en aangeboden. Kies je voor Reve, dan is het handig dat je een voornaam of voorletter opgeeft, want, zoals wij allemaal weten, komt Reve in paren. Dat is op zich niet erg, maar ze schrijven ook allebei.
Geef in dit geval de voorletters of voornaam en de voorvoegsels op en je krijgt de gezochte Reve. Dus "K. van het" of "Karel van het" bij het invoerveld "Voornaam\-letter en voorvoegsels" invullen voor de schrijfsels van Karel.
Voldoet er niets aan je zoekopdracht en ben je toch echt op zoek naar dat eene boek dan kun je dat ook als "Gezocht" opgeven in de Boekenbase.


Boeken aanbieden

Ja, dat kan ook. Vul in ieder geval alle verplichte gegevens in van het boek of de boeken (grootaanbieders kijken hieronder!) en waar je digitaal te bereiken bent. Er moeten een paar dingen verplicht worden ingevuld: titel, achternaam van de auteur, taal en categorie zijn verplicht bij de boeken.
Van jouzelve is slechts het e-mailadres van doorslaggevend belang, maar bedenk wel dat hoe meer velden je invoert, hoe groter de kans is dat er snel een reactie komt.


Boeken verwijderen

Zelfs dat is mogelijk. Als je gezochte of aangeboden boek dankzij de Boekenbase [of de oudpapierbak op de hoek] niet langer gezocht resp. aangeboden wordt, en dus aan de Boekenbase onttrokken dient te worden, dan kun je dat zelf doen. Je dient dan wel een aantal gegevens precies zo in te voeren als ze in de Boekenbase worden vermeld.
Lukt het niet, probeer het thuis dan nog eens. We houden bij vanaf welke plek je je aanbieding gedaan hebt. Dat moet omdat anders iedereen zomaar even alles er uit kan gooien.


Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Niks. Behalve dan dat die op internet komen te staan zodat iedereen op je vraag of aanbod kan reageren.
Heb je klachten die met je privacy en de Boekenbase te maken hebben, dan horen we dat graag.


Mededeling aan de groothandel

De Boekenbase is bedoeld voor particulieren. Bedrijven die graag hun gegevens willen toevoegen of ge´nteresseerd zijn in geavanceerde zoekmethoden (zoeken op categorie, taal, woonplaats en/of datum) in de Boekenbase, sturen voor nadere details meteen een mailtje naar WebbieM.